2011-11-25 10:32:53• hírek • Szatmar.ro

A téli szipogás megelőzése

Mindenkinek ismerős a helyzet ami évről-évre megismétlődik: kezdeti orrfolyás, majd köhögés és erőteljes vírusos megbetegedés, amire a legkézenfekvőbb megoldás az otthoni kúra forró teával és az ágy melegével.


A forgatókönyvnek azonban nem kell mindig megismétlődnie. Annak érdekében, hogy szervezetünket ne tudják legyőzni a bacilusok és a vírusok, jobban tesszük ha megerősítjük immunrendszerünket.

Ennek lépései a következők.

- Téli időszakban is együnk minél több gyümölcsöt és zöldséget, mossuk ki szervezetünkből a méreganyagokat úgy, hogy sok folyadékot, lehetőleg teát iszunk.

- Fogyasszunk olyan ételeket, amelyek baktériumölő hatással rendelkeznek, mint például a hagyma, a fokhagyma és a savanyú káposzta.

- A kezdeti szipogás első jeleinél nem kel azonnal antibiotikumos kezelésbe kezdeni, ehelyett próbálkozzunk természetes, házi gyógymódokkal, például az inhalálással. A légzőszer megtisztítására ajánlott rozmaringból, borsmentaolajból és eukaliptuszból inhaláló keveréket összeállítani, amit nagyon forró vízbe kell csepegtetni. Ugyanebből a keverékből lefekvés előtt ajánlott a szoba levegőjébe permetezni valamint a mellkast alaposan bedörzsölni. De önmagában az eukaliptuszolaj is hatásos lehet.

- Nem utolsósorban pedig ajánlott a stresszes helyzeteket kerülni és a lehető legtöbb időt pihenéssel valamint alvással tölteni.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: